Er gaan weer nachtbussen rijden tussen Leiden en Zoetermeer. (Foto: Annan Verboom)

Vanaf februari weer nachtbus naar Zoetermeer

Vanaf februari rijdt er weer een nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden. Dit maakte de Zoetermeerse wethouder Ter Laak deze week bekend.

Tot en met 2020 reed bus 800 ’s nachts tussen Leiden en Zoetermeer, maar de lijn werd door de coronapandemie eerst tijdelijk en later permanent opgeheven. Sinds het opheffen van de coronamaatregelen leefde bij de Zoetermeerse politiek al de wens om weer nachtbussen te laten rijden tussen Leiden en Zoetermeer en Zoetermeer en Den Haag. Voor het Leids-Zoetermeerse deel van deze wens is er nu dus een oplossing.

Zoeterwoude
De nieuwe nachtbus gaat dezelfde route als de oude bus 800 rijden, zo laat een woordvoerder van de gemeente Zoetermeer weten. Dit betekent dat de bus ook in Zoeterwoude zal stoppen.

Particulier
De terugkeer heeft wel wat voeten in de aarde. Het traject tussen Leiden en Zoetermeer is in handen van busbedrijf Arriva, maar dat ov-bedrijf bleek vanwege personeelstekort niet in staat om zelf de nachtdienst te herstellen. De gemeente kwam hierop met een plan om een particuliere vervoerder op het traject te laten rijden, maar hiervoor was eerst goedkeuring vanuit de provincie Zuid-Holland nodig. Die is er nu, waardoor het plan in gang gezet kan worden. “De komende tijd gaan we aan de slag om de vervoerder en een beveiligingsbedrijf te contracteren”, deelde de wethouder de Zoetermeerse gemeenteraad mee.

Eerder deze week maakte vervoerder HTM bekend dat ook in de Haagse regio de nachtbussen vanaf april weer gaan rijden. Onder meer Wassenaar en Voorschoten zijn vanaf dan op vrijdag- en zaterdagnacht weer aangesloten op het nachtnet.

Leiden Regio Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×