Op de smalle Weipoortseweg is het geregeld filerijden. (Foto: CDA Zoeterwoude)

CDA Zoeterwoude wil maatregelen tegen sluipverkeer

De Zoeterwoudse CDA-fractie maakt zich zorgen over het toenemende sluipverkeer in het dorp. Automobilisten omzeilen files op de snelweg door via Zoeterwoude ‘af te snijden’. Dit leidt tot files en gevaarlijke situaties op de smalle wegen in het dorp. Donderdagavond kwam CDA-raadslid Matthijs van der Hoeven met een motie waarin zijn partij vraagt om maatregelen tegen de situatie.

Het liefst ziet het CDA dat verkeerswethouder Angelique Beekhuizen de wegen in het dorp tijdens de ochtendspits helemaal afsluit voor verkeer van buiten het dorp. Een zogenaamde beperkte geslotenverklaring weert verkeer van buiten terwijl bewoners gewoon nog wel over de binnenwegen van en naar hun werk kunnen rijden.


CDA-raadslid Matthijs van der Hoeven over sluipverkeer in Zoeterwoude.

De andere partijen in de Zoeterwoudse gemeenteraad erkennen het probleem van sluipverkeer, maar vinden het nog te vroeg om tot een dergelijke geslotenverklaring over te gaan. “Wij zijn niet de enige partij die actie moet ondernemen. Zoek de samenwerking met omliggende gemeenten en andere overheden zoals de provincie. Bovendien maak ik me zorgen over de extra belasting van de gemeentemedewerkers die handhaving met zich meebrengt”, zegt Roel Onderwater namens de VVD.

“Het is zeker goed om maatregelen te nemen, maar kijk inderdaad ook naar omliggende gemeenten. En wat heeft dit voor effect op de omliggende straten? Als je de ene weg afsluit, krijgt een andere straat misschien wel juist last van sluipverkeer. Betrek de omwonenden erbij. En neem dan een besluit”, vindt PZ-fractievoorzitter Myrna van der Poel.


Wethouder Angelique Beekhuizen over de aanpak van sluipverkeer in Zoeterwoude.

Ook wethouder Beekhuizen vindt direct overgaan tot afsluiten te ver gaan. Ze belooft nog voor de zomer met een voorstel tegen het sluipverkeer te komen. CDA besluit hierop om de motie in te trekken. “Het gaat ons er om dat hier aandacht voor is. Een motie kan dan werken als katalysator en het proces versnellen. Aangezien de wethouder aangeeft met het probleem aan de slag te gaan, hoeven we de motie niet in te dienen”, legt Van der Hoeven uit.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×