Leidse man gedood in Rijnsburg
Het dodelijke steekincident vond op 14 oktober plaats in een woning in de Petronella van Saxenstraat in Rijnsburg. (Foto: Regio15)

Rijnsburgse vrouw die haar vriend doodstak beroept zich op zelfverdediging

De 50-jarige vrouw uit Rijnsburg die wordt verdacht van het doden van haar Leidse vriend door een messteek in het hart, beroept zich op zelfverdediging. Dat bleek vrijdagochtend in de rechtbank in Den Haag tijdens de eerste voorbereidende zitting in de zaak tegen Nayat El-B. “Ik vind het heel erg voor zijn en mijn kinderen”, zei ze.

De vrouw stak de 48-jarige man uit Leiden op 14 oktober vorig jaar neer in een woning aan de Petronella van Saxenstraat in Rijnsburg. De man overleed al snel. Volgens de verdachte viel hij haar aan en probeerde hij haar te wurgen. Daarom moest ze zich verdedigen.

De twee hadden een relatie sinds een half jaar. In de nacht voor de steekpartij was er al ‘van alles gebeurd’, zei de advocaat van de vrouw, Peter de Water. Zij was daarom naar de keuken gegaan om haar vriend te ontlopen. Ze was gaan koken. Daar zou een worsteling zijn ontstaan waarbij de man aan haar haren trok, haar tegen een spiegel gooide en ze uiteindelijk op de bank vielen. Toen de man probeerde haar te wurgen stak ze hem neer.

Letsel
Volgens De Water had zijn cliënte die ochtend zichtbaar letsel aan haar hals en nek en zijn daar ook foto’s van. De officier van justitie laat nog onderzoeken of dat letsel past bij het verhaal van de zelfverdediging. De advocaat wil dat ook de kleding van de verdachte wordt onderzocht. Verder wees hij er op dat El-B. zelf 112 heeft gebeld met de melding dat ze haar vriend had neergestoken.

De verdachte zei dat ze het er heel erg moeilijk mee heeft. “Ik vind het heel erg voor zijn nabestaanden, zijn familie, zijn kinderen, en voor mijn familie en kinderen. Het is heel erg dat ik dit meedraag. Ik heb nachtmerries en herbelevingen. Ik vind het afschuwelijk en ik voel me er ook vreselijk onder”, vervolgt ze. “Ik kan de tijd niet terugdraaien. Het was een hele heftige relatie. Ik heb nooit gewild dat het op deze manier zou eindigen, maar ik had geen andere keuze dan mijzelf te verweren.”

Voorarrest
De advocaat bepleitte dat zijn cliënt de zaak in vrijheid moet kunnen afwachten, omdat ze heeft gehandeld uit noodweer. De rechtbank vond het te vroeg om nu al met zekerheid vast te stellen dat dit inderdaad het geval is geweest en vindt daarom dat ze in voorarrest moet blijven. De zaak gaat verder op 21 maart.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Regio Steekpartij Rijnsburg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×