De gemeente laat elke vijf jaar een onderzoek doen naar geluidsoverlast van verkeer en industrie. (Foto: Reinout van Gulick)

Oegstgeest gaat geluidshinder onderzoeken

De gemeente Oegstgeest gaat geluidsoverlast van autoverkeer, treinen, industrie en vliegverkeer onderzoeken. Onderdeel van het onderzoek is een enquête onder bewoners over waar welke geluidsoverlast wordt ervaren. Later dit jaar komt de gemeente met een plan van aanpak.

De gemeente laat elke vijf jaar een onderzoek doen naar geluidsoverlast van verkeer en industrie. Het vorige rapport hierover stamt uit 2018 en is aan herziening toe. Sinds het vorige rapport was er veel te doen in Oegstgeest om geluidsoverlast van overvliegende vliegtuigen. De gemeente ligt recht onder de aanvliegroute van de Kaagbaan van Schiphol. Sinds de luchthaven de baan meer is gaan gebruiken is het aantal klachten over geluidsoverlast in de hele Leidse regio flink toegenomen, maar Oegstgeest spant hierbij de kroon.

“Vroeger hadden we hier natuurlijk het militaire vliegveld van Valkenburg. Dat was de reden dat er geen particulier vliegverkeer werd toegestaan. Toen hoorden we eens in de twee weken een paar straaljagers, maar dat is niet erg. Nu gaat het de hele dag door”, vertelde Oegstgeestenaar Mia de Beun eerder aan mediapartner Omroep West.

Waar mensen het meeste last hebben van overlast en wat die overlast veroorzaakt moet blijken uit het onderzoek en vormt een onderdeel van het Actieplan Geluid dat het gemeentebestuur zal opstellen.

 

 

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×