Linzentaco
Dit simpele gerecht is perfect na een drukke dag of als studentenmaaltijd. (Foto: Jurriaan Duijn)

Koken zonder Dieren: linzentaco’s met limoencrèma

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Jurriaan Duijn, duoraadslid voor D66 in Leiden.

“Dit simpele recept is perfect na een drukke dag of als studentenmaaltijd. Goedkoop, snel en erg lekker, ook voor niet-vegetariërs”, zegt Jurriaan.

Ingrediënten:
200 g droge groene linzen
1 kleine ui
1 kleine rode paprika
1 klein blikje maïs
half potje groene jalapeños
pakje tacokruiden
zure room of crème fraîche
1 limoen of limoensap
olie en water
middel – kleine tortillas

Bereiding:
Kook de droge linzen in de pan, zet ze op hoog vuur en kook ze tot ze gaar zijn — ongeveer 15 minuten, afhankelijk van het type en hoe stevig je ze lekker vindt.Voor de crèma kun je het beste zure room me wat sap van de limoen mengen. Als je geen zure room hebt kun je crème fraîche gebruiken en wat mengen met wat water voor een lossere structuur. Breng op smaak met een beetje zout.

Snipper de kleine ui en paprika, lek de mais uit het blik. Doe wat olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika tot ze zacht zijn – circa 10 minuten. Doe de maïs, de chilipepers uit blik en de uitgelekte linzen erbij.

Voeg de de tacokruiden aan het mengsel toe en voeg wat extra water toe zodat het meer een saus wordt. Verwarm de tortilla’s, vul ze met het linzenmengsel en top af met de crèma. Je kunt eventueel tacosaus of sriracha toevoegen naar smaak.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×