Marijn in actie op zijn surfboard. (Foto: Ed Bulk)

Surfboy Marijn verdient nominatie Lief gebaar-award met surfactie tegen plastic afval

Marijn is 11 jaar en dol op windsurfen, maar hij schrikt van al het plastic en ander afval dat hij tegenkomt op en rond het water. Hij besluit in actie te komen en verzint een sponsoractie voor de Plastic Soup Foundation. Hij gaat 400 km surfen om 4000 euro op te halen. En dat blijft niet onopgemerkt.

De Zappawards van KRO-NCRV vinden de actie van Marijn zo leuk dat hij is genomineerd voor de Lief gebaar-award. Als Marijn wint, levert dat 500 euro extra op voor de Plastic Soup Foundation. “Ik kwam blikjes en plastic tasjes tegen en eigenlijk van alles. Toen heb ik besloten dat ik een actie wilde doen voor Plastic Soup Foundation. Ik heb op hun website een pagina aangemaakt en mijn doel opgeschreven en daar kan iedereen doneren.

Als Marijn de Lief gebaar-award wint, krijgt hij zelf een glazen beeldje van een pauw. Hij wacht nog even af met het volbrengen van de 400 km totdat het eindbedrag is gehaald. Maar het weer houdt hem niet tegen. “Ik surf ook in de winter, want ik heb een hele dikke wetsuit. En ik heb ook al wel eens in windkracht 11 gesurft. Ik kan wel 40-45 km per uur halen.”

Stemmen op Marijn voor de Lief gebaar-award kan nog tot en met vrijdag 26 januari 17.00 uur.

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Marijn over zijn surfactie voor de Plastic Soup Foundation.

 

Duurzaamheid Economie Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×