De burgemeester las voor uit het boek Beer zoekt een beste vriend. (Video: Brigit Disseldorp)

Burgemeester Van der Velden leest voor tijdens Nationale Voorleesdagen

De Leidse burgemeester Peter van der Velden las woensdagochtend voor aan kinderen van Stichting Peuterspeelzalen Leiden (SPL). Dit deed hij in het kader van de Nationale Voorleesdagen die tot 3 februari plaatsvinden. De burgemeester las voor uit het boek ‘Beer zoekt een beste vriend’.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het voorlezen aan kinderen tussen de nul en zes jaar gestimuleerd, dat zijn kinderen die zelf meestal nog niet kunnen lezen of net hebben leren lezen. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, verhaalbegrip en sociaal-emotionele ontwikkeling. “In boeken komen net ook wat andere woorden voor dan je dagelijks zelf gebruikt”, vertelt Annemieke Constandse van SPL.

Zeker in een tijd waarin het percentage laaggeletterdheid in het land hoger ligt dan gebruikelijk, is het belangrijk om extra aandacht te geven aan taalontwikkeling. Ook in Leiden is er sprake van laaggeletterdheid. Volgens burgemeester Van der Velden ligt dit percentage rond de 12 procent. “Dat is 12 procent te veel”, aldus de burgemeester. “Dus we moeten er alles aan doen om de laaggeletterdheid te bestrijden. Er is nog veel werk te doen.”

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×