De nieuwe Jumbo-vestiging in Zoeterwoude-Rijndijk. (Foto: Brigit Disseldorp)

Jumbo Zoeterwoude-Rijndijk is open: bewoners vrezen einde buurtsuper

In Zoeterwoude-Rijndijk is woensdag een grote nieuwe supermarkt geopend. Jumbo heeft voortaan niet alleen een vestiging in Zoeterwoude-Dorp maar ook een aan ‘de Rijndijk’. Veel inwoners van nieuwbouwwijk Verde Vista zijn blij met de komst van de winkel. Toch zijn enkele Zoeterwoudenaren minder enthousiast. Zij vrezen dat de megasupermarkt het einde betekent van hun geliefde buurtsuper.

Voor een groep, met name oudere, inwoners van Zoeterwoude-Rijndijk is Boon’s Dagmarkt in de Nassaulaan meer dan een buurwinkel. “Je komt hier altijd bekenden tegen. Het is gewoon gezellig”, vertelt een van de vaste klanten. “Het heeft iets sociaals. Een echte ontmoetingsplek. En ook bij de kassa is er tijd om even een praatje te maken”, vertelt een ander.

Klein
De klanten van de buurtsuper zijn bang dat ‘hun’ winkel klanten verliest aan de grote supermarktketen aan de rand van het dorp. “Ik vrees dat we te klein zijn om ook deze supermarkt in leven te houden. Maar ik hoop dat hij blijft”, klinkt het voor de deur van de Dagmarkt.

Bezwaar
De vrees voor de komst van een grote supermarkt komt niet uit de lucht vallen. Al bij het maken van de plannen voor de 550 woningen met daaronder een supermarkt tekenden zowel bewoners als ondernemers bezwaar aan omdat ze bang waren de ontmoetingsplek in het dorp te verliezen.

Kletskassa
Of de Dagmarkt inderdaad te weinig klanten overhoudt om te blijven bestaan zal in de toekomst blijken. Jumbo speelt vast in op de sociale functie van haar winkel door er een ‘kletskassa’ te openen. “Speciaal voor mensen die geen haast hebben en even een praatje willen maken”, aldus de keten op haar website.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×