Ella van Noort (l) heeft het voorzitterschap van de Cirkelbus overgedragen aan Nel Peerdeman. Foto: Voorschotense Krant

Cirkelbus Voorschoten heeft een nieuwe voorzitter

Ella van Noort is onlangs afgetreden als voorzitter van de Cirkelbus. Na 16 jaar geeft ze het stokje door aan Nel Peerdeman. De Cirkelbus verzorgt goedkoop vervoer voor ouderen en minder mobiele inwoners van Voorschoten.

De Cirkelbus bestaat al 34 jaar. Het begon met één busjes, inmiddels rijden er van maandag tot en met vrijdag vier zevenpersoonsbusjes in Voorschoten. Ook gaat de Cirkelbus naar verpleeghuizen Zuydwijck en Haagwijk in Leiden en Duinstede in Wassenaar. De organisatie heeft 73 vrijwilligers. Wekelijks maken ruim 200 gasten gebruik van de dienst voor het doen van boodschappen, doktersbezoek of op bezoek bij familie en vrienden.

“We rijden zo’n 60.000 kilometer per jaar. Zeg maar anderhalf keer de wereld rond in Voorschoten. Onze chauffeurs worden dan ook elke twee jaar professioneel beoordeeld en krijgen een opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland. Elke keer krijgen we complimenten over het hoge niveau. Daar zijn we ontzettend blij mee!”


Vertrekkend voorzitter Ella van Noort over de Cirkelbus in Voorschoten.

Tegenwoordig houdt de Cirkelbus kantoor in buurthuis De Boschbloem. “De samenwerking is fijn en ons bussen kunnen voor de deur geparkeerd worden”, zegt Van Noort. “Het is een fijne club vrijwilligers waar veel saamhorigheid heerst. Als iemand plotseling verhinderd is, dan is binnen de kortste keren vervanging geregeld. We helpen elkaar waar nodig.”


Nel Peerdeman over haar nieuwe rol als voorzitter van de Cirkelbus in Voorschoten.

Tandartspraktijk
Voor Nel Peerdeman is alles nieuw. “Maar Ella heeft me al veel verteld en ik heb er ontzettend veel zin in.” Peerdeman runde tot voor kort samen met haar man een tandartspraktijk. “Mijn zoons werken nu mee in de praktijk, dus ik krijg wat meer tijd”, legt ze hierover uit.

Zoals veel vrijwilligersorganisaties kan ook de Cirkelbus extra hulp, zowel financieel als fysiek, gebruiken. “De sfeer binnen de Cirkelbusgroep is fantastisch, dat heb ik al gemerkt maar er zijn ook uitdagingen. Binnenkort moet één van de busjes worden vervangen. We zijn dus op zoek naar sponsors maar ook, zoals altijd, naar meer abonnees en vrijwilligers.”

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×