Studenten openen popup-restaurant 'Happietaria' in Leiden. (Foto: Robbert Beurse)

Studenten openen popup-restaurant 'Happietaria' in Leiden

Leden van de christelijke studentenverenigingen NSL, Ichtus, Franciscus Gomarus en Panopla openen in februari een pop-up restaurant in Leiden met de naam Happietaria. De opbrengst gaat naar stichting Tearfund, die met het geld wereldwijd sociale initiatieven financiert.

Het is niet de eerste keer dat Tearfund in samenwerking met studentenverenigingen Happietaria opent. Het eerste popuprestaurant van de stichting opende in 1993 in Rotterdam. Sindsdien doet het tijdelijke restaurant jaarlijks meerdere studentensteden aan. Ook in Leiden opent het restaurant al vele jaren.

De maaltijden in het restaurant worden bereid door vrijwilligers die voornamelijk uit studenten bestaan. Mensen die bang zijn instantnoodles of een ander studentenmaal voorgeschoteld te krijgen, hoeven niet bang te zijn. “We hebben advies gehad van professionele koks”, vertelt een van de organisatoren. “Het wordt echt heel lekker.”


Janna Verwer en Robbert Beurse in gesprek met Julia en Rachel van Happietaria.

Donateurs
In totaal hopen de studenten 35.000 euro op te halen, zo’n 1.750 euro per dag dat het restaurant open is. “Daar schrokken we eerst wel een beetje van”, zegt een van de organisatoren. “Maar we hebben heel veel sponsoren en donateurs, dus we denken dat het gaat lukken.”

Driestar College
Het restaurant is dit jaar in de aula van het Driestar College, aan de Vennemeerstraat 5 in Leiden. De ruimte is voor de gelegheid voor de studenten ingericht als restaurant. Het initiatief is vier weken open, van 2 februari tot en met 2 maart. Mensen kunnen hier van dinsdag tot en met zaterdag terecht voor een maaltijd. “Een driegangendiner kost zo’n 25 euro”, vertelt een van de organisatoren aan presentator Janna Verwer in De Avond met Robbert.

Reserveren kan op de website van Happietaria.

Leiden Maatschappij happietaria Happietaria Leiden

Meer in dossier happietaria

Meer in dossier happietaria


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×