De plannen kwamen voort vanuit eerdere bijeenkomsten met de sportclubs. (Video: Brigit Disseldorp)

Leiderdorp ondersteunt sportclubs met inzet twee clubondersteuners

Leiderdorpse sportclubs krijgen meer steun vanuit de gemeente. Dat werd duidelijk tijdens een presentatie van wethouder Herman Romeijn donderdagavond. De extra steun wordt onder meer georganiseerd door het aannemen van clubondersteuners.

De plannen kwamen voort vanuit eerdere bijeenkomsten met de sportclubs waar zij hun wensen konden uitspreken. De clubs zijn blij te zien dat er nu actie ondernomen wordt, en zien ook gelijk kansen en mogelijkheden voor het versterken van hun clubs. “Ik vind het soms lastig om direct contact te zoeken, bijvoorbeeld richting de gemeente”, vertelt André van der Wal van Vereniging IJssport Leiderdorp. “Met een clubondersteuner wordt dit hopelijk makkelijker.”

De clubondersteuners moeten makkelijk aanspreekbaar zijn en makkelijk contact kunnen leggen tussen de clubs. Wietse Koster van Basketball Vereniging Leiderdorp kijkt juist naar de grote hoeveelheid regelingen en ondersteuningen die mogelijk zijn, maar waar de vereniging zelf geen weet van heeft. “Als iemand daar alleen al een rol in kan spelen, dat is voor elke vereniging goed”, aldus Koster.

Voor de aankomende twee jaar is twee ton uitgetrokken. De gemeente gaat nu zo snel mogelijk aan de slag met de aanbesteding.

Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×