Het afscheid vond plaats met een dubbel gevoel. (Video: Brigit Disseldorp)

Gemiva neemt afscheid van locatie Uit de Kunst

De laatste openingsdag van de winkel van Gemiva-locatie Uit de Kunst aan de Korevaarstraat in Leiden was al half januari, maar deze vrijdag namen de deelnemers met elkaar afscheid van de locatie.

Veel van de deelnemers komen al jarenlang naar Uit de Kunst. De een om lekker te bakken, de ander om kaarsen te maken en weer een ander om te keramieken. Ze hebben met elkaar genoten van de mooie plek en al het moois dat ze er konden maken.

De groepen hebben verschillende goede relaties weten op te bouwen. Er zijn meerdere restaurants in Leiden die producten afnemen van de kook- en bakgroep. Het verhuizen van de groepen en daarmee de activiteiten zal daar geen verandering in brengen. Het enige verschil is de plek waar de deelnemers nu koken, bakken en knutselen.

De kaarsen- en bakactiviteiten worden gecontinueerd bij Jottem in Oegstgeest (Louise de Colignylaan 29). De deelnemers van de keramiek- en schildergroep zetten hun werkzaamheden voort bij Hoeve Cronesteijn, Cronesteyn 1 in Leiden.

Gemiva
Uit de Kunst in Leiden is onderdeel van Gemiva. Gemiva ondersteunt mensen in Zuid-Holland met een handicap, chronische ziekte, of andere beperking die zorg en ondersteuning nodig hebben.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×