Leidse dichters dragen voor in BplusC aan de Nieuwstraat. (Foto: Emile van Aelst)

Ook in Leiden aandacht voor de Poëzieweek 2024

Zowel in Nederland als in Vlaanderen ging donderdag 25 januari de Poëzieweek van start. Het thema van deze twaalfde editie is ’thuis’. Een thema dat duidelijk maakt dat het huis van de poëzie uit meer bestaat dan louter stenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ook in Leiden wordt met een gedichtenmiddag, een lezing en een expositie aandacht aan de Poëzieweek 2024 besteed.

Dichter Leo van Zanen bracht maar liefst veertien dichters bijeen, die afgelopen zaterdagmiddag een groot aantal gedichten voordroegen in de bibliotheek aan de Nieuwstraat. De dichters, die uit Leiden of directe omgeving afkomstig waren, brachten zowel ontroerende als vrolijke gedichten ten gehore. Tijdens het Sleutelstadprogramma Cultuur071 vertellen Van Zanen en mededichter Han Ruijgrok over deze gedichtenmiddag en over hoe hun interesse in poëzie is ontstaan.

Lezing
Literatuurwetenschapper Wim Tigges houdt op zondag 28 januari vanaf 16.00 uur een lezing in de Mayflower Bookshop aan de Breestaat 70, over de in 1788 geboren Engelse dichter Lord Byron. De lezing, met de titel ‘Mad, bad and dangerous to know’, gaat niet alleen over zijn fascinerende gedichten, maar geeft ook een inkijkje in het schandalige leven van de Lord.

Expositie
De tentoonstelling ‘Schrijfdrang’ toont de ontwikkeling van Pink Meltzer als schrijver en dichter. In een vijftal vitrines zijn onder andere dagboeken, dichtbundels en foto’s te zien. Nog tot en met 7 maart in de bibliotheek aan de Nieuwstraat 4.


Han Ruijgrok en Leo van Zanen over de Poëzieweek (deel 1).


Han Ruijgrok en Leo van Zanen over de Poëzieweek (deel 2).

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×