Dit briefje vonden klanten op de deur van Handyman in winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp. (Foto: Louis Smit)

Handyman failliet maar winkel in Leiderdorp blijft nog open

Handyman is failliet, maar de winkel in winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp blijft voorlopig nog open. Dit blijkt uit een mededeling van de keten die in Nederland en België accessoires en onderdelen voor elektrische huishoudapparaten verkoopt. Het bedrijf zegt ernaar te streven zo snel mogelijk meer duidelijkheid te geven.

“De operationele resultaten staan al enige tijd onder druk als gevolg van gewijzigd consumentengedrag, met meer online aankopen, ten nadele van de fysieke retail. Een andere oorzaak zijn de fors gestegen kosten sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne”, zo laat Handyman weten. “Ondanks inspanningen het tij te keren, is Handyman door deze aanhoudende negatieve resultaten helaas genoodzaakt geweest het eigen faillissement aan te vragen.”

Het bedrijf zegt dat het in constructief overleg met de curator blijft zoeken naar de best mogelijke oplossingen voor alle betrokkenen. Voorlopig blijven de winkels van Handyman open. Ook de webshop handyman.nl blijft actief. Benadrukt wordt dat de webshop en de franchisevestigingen buiten het faillissement vallen.

Regio
In Nederland telt de winkelketen 35 eigen winkels en 14 franchisevestigingen, in België zijn elf eigen winkels. Behalve in Leiderdorp zijn er geen andere Handyman-zaken in de Leidse regio. De winkel in de Haarlemmerstraat in Leiden verdween een aantal jaren geleden al.

Leiden Leiderdorp


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×