Blommestijn was een van de presentatoren van omroep Ongehoord Nederland. (Afbeelding: Ongehoord Nieuws)

Raisa Blommestijn opgestapt bij Ongehoord Nederland

De Leidse presentator en jurist Raisa Blommestijn is per direct opgestapt bij omroep Ongehoord Nederland van Arnold Karskens. Ze meldt dat zelf via X. Haar uitingen via dat sociale medium zijn ook de aanleiding voor haar vertrek bij de omroep die zegt op te willen komen voor mensen die zich niet vertegenwoordigd voelen in de reguliere politiek en media.

“Vanochtend werd ik op het matje geroepen door Arnold Karskens, voorzitter van Ongehoord Nederland”, schreef Blommestijn maandagmiddag op X. “Mij werd het volgende ultimatum gesteld: ofwel ik zou per direct stoppen met Twitter en het geven van mijn mening via mijn eigen sociale mediakanalen ofwel ik zou niet meer kunnen werken voor Ongehoord Nederland.”

Blommestijn noemt dat een ‘poging tot censuur’ die in haar ogen haaks staat op de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. “Hierbij neem ik dan ook afscheid van Ongehoord Nederland. Voor mij gaat de strijd voor het vrije woord uiteraard verder. Ik laat mij door niemand het zwijgen opleggen.”

In een korte verklaring op haar website meldt omroep Ongehoord Nederland het vertrek van Blommestijn te betreuren. “Als omroep streven wij naar nauwkeurige verslaggeving en zetten wij ons in voor de waarheid. Wij hebben Raisa Blommestijn, in haar functie als presentatrice van Ongehoord Nieuws, meermaals verzocht om zorgvuldig om te gaan met haar online uitspraken. Over correct journalistiek handelen kunnen meningen verschillen. Dat is iets anders dan censuur.”

Ongehoord Nederland kwam als omroep de afgelopen jaren meermaals in het nieuws na verwijten over onzorgvuldige berichtgeving. Zo zouden er vaak meningen als nieuwsfeiten worden gebracht. Daardoor kreeg de omroep ook het verwijt fakenieuws te verspreiden. Daardoor kreeg de omroep meerdere flinke boetes opgelegd en ook dreigde de omroep de uitzendlicentie te verliezen. Dat laatste gebeurde uiteindelijk niet.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×