Roek Vermeulen van Daidokan Karate. (Foto: Sleutelstad)

Instaplessen karate voor vrouwen: 'We vechten zelfs met echte machetes'

Vrouwen die kennis willen maken met karate, zelfverdediging of Filipijns stokvechten kunnen woensdagavond 31 januari terecht aan de Wassenaarseweg in Leiden. Daidokan Karate geeft dan een instaples. De karateschool of dojo is alleen voor vrouwen en dat is niet voor niets, verzucht trainer Roek Vermeulen: “Vrouwen worden niet serieus genomen in gemengde dojo’s. Dat is natuurlijk gewoon stom.”

Vermeulen kan iedereen aanraden om langs te komen. “Onze karatestijl heet Shuri Ryu. Dat niet zomaar en sport, maar een kunstvorm.” Ook de zelfverdedigingslessen zijn volgens Vermeulen aan te bevelen. “Vrouwen moeten van de maatschappij vaak volgzaam en bescheiden zijn. Wij leren ze voor zichzelf op te komen.” Toch vindt Vermeulen het stokvechten, ‘modern arnis’, misschien wel het mooist. “Dat doe je met hele coole rotan stokken. Als je wat verder komt, ga je zelfs botte messen gebruiken. Met een collega vecht ik zelfs met echte machetes.”

Wie mee wil doen, moet zich aanmelden via de website. De lessen zijn toegankelijk voor alle vrouwen van 14 jaar en ouder, met of zonder fysieke beperking.

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Roek Vermeulen.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×