Dreftquark voor de deur bij Ars Aemulae, zondag te horen bij Gluren met de Buren. (Foto: Peter Visser)

Gluren bij de Buren kan weer op 4 februari

Gluren bij de buren, wie wil dat niet? En dan vooral bij die buren die een mooi huis hebben, stijlvol oud of avontuurlijk nieuw, met een bijzondere inrichting of een prachtige ligging. Nog leuker is het dan als er ook iets te horen is in die huizen. Dan hoef je niet zo ongemakkelijk rond te lopen, maar kun je lekker kijken, luisteren en gaan zitten als je wilt.

Zondagmiddag 4 februari kan het weer: klassieke en moderne huizen in Leiden bezoeken met kleine optredens van musici en schrijvers. Niet alleen in de binnenstad, maar van de Stevenshof tot het Zijlkwartier en van Roomburg tot Nieuw Leyden.

Een van de huizen die te bezichtigen is lijkt wel gemaakt voor dit concept. Het nieuw ontworpen huis van Henri Verboket aan de Ampèrestraat 13 in Nieuw Leyden. Hij vertelt bij Sleutelstad Cultuur: “We wilden een inloopkeuken en een groot atelier, maar ook een podiumpje en een tribune-trap, perfect voor Gluren bij de Buren.”. De binnenkant van het huis is volgens hem het belangrijkste. “De architect Marcel Ruijgrok vond dat we zelf iets mochten bedenken voor de gevel. Dus we hebben gewoon vrachtwagenzeil met een Delfts blauwe opdruk op de gevel gehangen.”

Er is natuurlijk ook muziek. Bij Verboket is dat zijn eigen Dreftquark, de band die hij samen met kunstvriend Barthel Brussee vormde om het werk van Kraftwerk te spelen op oude synthesizers. “We spelen alles met de hand, niet die voorgeprogrammeerde loopjes van nu, maar live. Dat vinden we belangrijk”, vertelt Brussee.

Het programma van Gluren bij de Buren omvat zeker zestig locaties met op elke locatie schrijvers, zangers of instrumentalisten van klassiek tot singer-songwriter. Het hele programma is te vinden op de website van Gluren bij de Buren.

Henri Verboket over zijn zelf ontworpen huis aan de Ampèrestraat 13 en zijn optreden met Barthel Brussee als de band Dreftquark tijdens Gluren bij de Buren. (Sleutelstad Cultuur, voorheen Cultuur071).

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×