De opleiding werd woensdag feestelijk ingeluid. (Video: Brigit Disseldorp)

Opleiding Kindprofessional van start in Oegstgeest

Op feestelijke wijze ging woensdag de nieuwe mbo-opleiding Kindprofessional van start in Oegstgeest. Deze BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) met zestien leerplekken biedt studenten de kans om binnen twee jaar de diploma’s Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker én Onderwijsassistent te halen.

De studenten werken en leren op een eigen locatie van school en kinderopvang, wat uniek is voor deze vorm van onderwijs. De opleiding is gezamenlijk ontwikkeld door Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest (OPOO) en Stichting Kinderopvang Oegstgeest (SKO).

Binnen twee jaar worden de studenten opgeleid tot Kindprofessional, een nieuwe functie waar in het onderwijs een groeiende vraag naar is. De meeste BBL-opleidingen bieden een specifieke opleidingsrichting, zoals Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker of Onderwijsassistent. Oegstgeest is op dit moment de enige plaats in Nederland waar deze opleiding wordt aangeboden.

MboRijnland verzorgt de lessen op locatie. Daarnaast worden er gastlessen verzorgd door OPOO en SKO. De studenten krijgen onder meer vakken op het gebied van pedagogiek en verschillende ontwikkelingsfases van kinderen, het observeren en begeleiden van kinderen in interactie met andere kinderen en het herkennen van signalen. Daarnaast krijgen zij ook de echte schoolvakken, zoals Nederlands, rekenen, Engels en Loopbaan & Burgerschap.

Oegstgeest Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×