Chris de Waard van Omroep Sleutelstad en Rudo Slappendel van Unity bij de presentatie van de plannen in Oegstgeest. (Archieffoto: Emile Jaensch)

'Unity met het nieuws van Sleutelstad' op 1 februari van start

Onder de naam ‘Unity met het nieuws van Sleutelstad’ gaat op 1 februari de streekomroep voor Leiden en omgeving van start. Het is het resultaat van een fusie tussen de lokale omroepen Sleutelstad en Unity. “We hebben de programmeringen samengevoegd, waardoor we een nog sterker aanbod kunnen bieden”, zo laat de omroep weten.

De samengevoegde radio- en televisieprogramma’s bestaan uit radio, televisie en ‘visual radio’. Ze zijn straks te horen en te zien via de bestaande kanalen van Unity. Die zijn al sinds de vorige eeuw in gebruik en daardoor bekender dan de kanalen die Sleutelstad in 2018 toegewezen kreeg als omroep voor Leiden. Het online nieuws wordt geboden via deze website. Er wordt gewerkt vanuit twee studio’s, een in Leiden en een in Leiderdorp.

De fusie is ingegeven door een wetswijziging per 1 januari 2026. Die bepaalt dat er per verzorgingsgebied één streekomroep moet zijn. ‘Unity met het nieuws van Sleutelstad’ wordt de omroep voor Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude. Daarnaast is Leidschendam-Voorburg ingedeeld bij het gebied waarop de omroep zich moet gaan richten. Daar is nu nog de eigen omroep Midvliet actief.

De vorming van de streekomroep werd vorig jaar goedgekeurd door de betrokken gemeenteraden.

De regionale muziekzender Unity NL blijft buiten de fusie van Unity en Sleutelstad en blijft bestaan in de huidige vorm.

De kanalen waarop ‘Unity met het nieuws van Sleutelstad’ vanaf 1 februari uitzendt zijn voor de radio 105.7 FM, DAB+ en online. Op televisie is de omroep voortaan te zien op kanaal 40 van Ziggo, kanaal 1412 van KPN en kanaal 820 van Odido.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×