Het hellingpad op de Burcht was onbereikbaar omdat het toegangshek meestal op slot zat. (Foto: Chris de Waard)

Hek hellingpad Burcht voortaan dagelijks open

Mensen met een rolstoel of kinderwagen of die slecht ter been zijn kunnen de Burcht weer op. Dat blijkt uit antwoorden van de gemeente op vragen van PvdA-fractievoorzitter Marc Newsome. “Soms zijn zaken snel geregeld”, laat hij opgetogen weten, nadat zijn vragen vlot beantwoord werden.

De ingang naar de Burcht die de meeste mensen nemen is de hoge trap bij het terras van Koetshuis de Burcht. Wie die treden niet kan nemen, is aangewezen op het hellingpad. Dat begint aan de achterzijde van het Koetshuis, aan het Van der Sterrepad. Het pad kan afgesloten worden met een hekwerk en in de praktijk is dat hek ook bijna altijd afgesloten.

De oorzaak blijkt eenvoudig en ook de oplossing is simpel. Een extern bedrijf, Trigion, opent en sluit elke dag het toegangshek bij de trap naar boven. Dat er ook een tweede hek is, was bij dat bedrijf niet bekend. Het is inmiddels op de lijst van Trigion gezet en dus wordt het voortaan elke dag geopend. Samen met het toegangshek bij de trap.

Met Erfgoed Leiden en omstreken gaat de gemeente ook een bordje met openingstijden laten ontwerpen dat op het hek kan worden bevestigd.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×