Wethouder Terpstra verrichte vrijdag de openingshandeling. (Foto's: Emile van Aelst)

Happietaria Leiden zamelt geld in voor Syrische boeren

Happietaria Leiden is afgelopen weekend open gegaan in de aula van het Driestar College aan de Vennemeerstraat 5 in het Leidse Houtkwartier. Het goede doelenrestaurant wordt zoals elk jaar gerund door studenten van een aantal christelijke studentenverenigingen in Leiden.

Voorzitter Mariette Soellaart heette de eerste gasten van de 2024-editie van harte welkom in de tot restaurant omgebouwde aula van het Driestar College. Daarna verrichte wethouder Julius Terpstra de openingshandeling van Happietaria Leiden dat tot en met 2 maart is geopend.

Syrië
De studenten hebben sponsors geregeld om op die manier zoveel mogelijk winst te maken met het restaurant. De opbrengst gaat naar de Stichting Tearfund. Een organisatie die zich inzet om mensen die in armoede leven te helpen. De opbrengst van Happietaria gaat specifiek naar boeren in het door oorlog verscheurde Syrië die het na de aardbeving van vorig jaar zwaarder hebben dan ooit. In totaal willen de vrijwilligers van Happietaria Leiden de komende weken zo’n 35.000 euro ophalen voor het gekozen goede doel.

Voorzitter Mariëtte Soellaars, wethouder Julius Terpstra, Driestar adjunct-directeur Bart de Jong en de trotse ouders en zus van de voorzitter vertellen over Happietaria Leiden.

Reserveren
Via de website van Happietaria Leiden kan iedereen tot en met 2 maart reserveren en zo bijdragen aan de inzamelingsactie voor Tearfund.

Leiden Maatschappij Happietaria Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×