Aan de wedstrijd namen ongeveer 120 gymnasten deel uit het district Zuid Holland. (Video: Brigit Disseldorp)

Strijd om plek op NK Ritmische Gymnastiek in Sportcomplex 1574

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) organiseerde Gymsport Leiden zondag de eerste plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek voor de 2e divisie. Aan de wedstrijd namen ongeveer 120 gymnasten deel uit het district Zuid-Holland. De wedstrijd vond plaats in Sportcomplex 1574 in Leiden.

Ritmische Gymnastiek is een sport die een combinatie is van turnen, ballet en acrobatische gymnastiek. De sport maakt gebruik van vijf materialen: hoepels, ballen, touwen, knotsen en linten. In anderhalve minuut geven de deelnemers een optreden, mét of zonder materiaal.

De wedstrijd van afgelopen zondag was een eerste van drie plaatsingswedstrijden die in het district Zuid-Holland gehouden worden. Na deze drie wedstrijden blijkt welke gymnasten zich hebben geplaatst voor de landelijke finale: het NK voor de 2e divisie. Tijdens de plaatsingswedstrijd komen vier leeftijdsgroepen op de vloer: de benjamins, préjunioren, junioren en senioren. Vanuit Gymsport Leiden namen er zeventien gymnasten deel.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×