Zo'n tweehonderd deelnemers deden dit jaar mee aan de Bloemerdcross. (Video: Brigit Disseldorp)

Aantal deelnemers verdubbeld tijdens tweede editie Bloemerdcross

Tweehonderd deelnemers gingen zondag van start tijdens de tweede editie van de Bloemerdcross in Leiderdorp. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Het startschot werd gegeven door wethouder Herman Romeijn bij voetbalclub RCL.

De Bloemerdcross is een crossloop in sportpark de Bloemerd in Leiderdorp. Een ronde is drie kilometer en de deelnemers kunnen tijdens de loop zelf bepalen hoe veel rondes zij meelopen, tot een maximum van drie rondes. De route loopt over een bijna geheel onverhard parcours.

Leiderdorpse verenigingen die zijn aangesloten bij het Leiderdorps Sportakkoord organiseren de Bloemerdcross. Het doel van het Sportakkoord Leiderdorp is om zoveel mogelijk Leiderdorpers met plezier te laten sporten en bewegen. Wethouder Romeijn is blij om te zien dat het Sportakkoord zijn vruchten afwerpt. “De bedoeling is dat mensen meer gaan bewegen. Hier zijn heel veel mensen enthousiast vandaag om juist dat te gaan doen”, aldus de wethouder. Ook spreekt de wethouder zijn waardering uit over het feit dat er groepen deelnemers mee doen. Zo was er zondag een groep jongeren van RCL die samen met hun ouders meededen aan de Bloemerdcross.

De organisatie van de Bloemerdcross is blij dat de crossloop goed wordt ontvangen in het dorp en spreekt van een nieuwe jaarlijks terugkomende traditie.

Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×