Korfbalvereniging Pernix verloor zaterdag ondanks goede voornemens van KVZ uit Zaandam. (Foto: Willem Zwanenburg)

Pernix door het ijs tegen KVZ

Het eerste team van Pernix speelde afgelopen zaterdag in Sporthal de Zijl tegen KVZ uit Zaandam. De Leidse korfbalvereniging startte in de wetenschap dat winst noodzakelijk was, wilde het niet nog verder wegzakken. De thuiswedstrijd van KVZ werd nog ruim gewonnen door Pernix, maar KVZ werd beslist niet onderschat. De korfballers uit Zaandam haalden de laatste tijd goede uitslagen, dus Pernix was gewaarschuwd. Ondanks die wetenschap verloor Pernix met een teleurstellende 18-26.

Voor rust kende Pernix een aantal matige periodes, maar desondanks konden ze met een 9-9 ruststand aan de thee. Meteen al aan het begin van de tweede helft van de wedstrijd zakte Pernix volledig door het ijs. Na tien minuten was het 10-17 voor KVZ en bleek de zaak eigenlijk al beslist. In deze periode kwamen Koen Breedveld, twee maal scorend, en debutant Tjalle Swen in het veld, maar ook zij konden niet verhinderen dat de wedstrijd met 18-26 werd beslist in het voordeel van Zaandan. Topscorers waren Christel Zwanenburg die maar liefst zes maal scoorde en Fleur van Rosmalen met drie treffers.

Verlammend
Assistent/coach Robin Arnoldus analyseert: “De druk van het ‘moeten’ lijkt verlammend te werken. Als je in een goede periode zit, heeft dat minder invloed op het zelfvertrouwen. Maar als je zoals wij drie wedstrijden op rij verliest, dan wordt het er niet beter op. Als je dan, zoals zaterdag, ook nog eens een onterechte bal tegen krijgt, of je wordt niet aangespeeld zoals je graag zou willen, dan gaan de koppies hangen. Dat helpt de zaak natuurlijk niet.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×