(Foto: Chris de Waard)

Inkoopactie isolatie en zonnepanelen voor woningeigenaren

Samen met de organisatie ‘Winst uit je woning’ houdt de gemeente Leiden ook dit jaar weer een een advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie. De actie begint deze week en loopt tot en met 31 maart. Eigenaren van een ‘grondgebonden’ woning in Leiden kunnen er gebruik van maken.

“De gemeente Leiden helpt inwoners graag bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Isolatie van het huis en zonnepanelen zorgen ervoor dat inwoners minder fossiele energie verbruiken en daarmee verlagen huiseigenaren hun energierekening”, zegt wethouder Yvonne van Delft. “Ook dragen ze zo bij aan een duurzame toekomst.”

Winst uit je woning organiseert al dertien jaar inkoopacties en werkt samen met zo’n honderd gemeenten. “Vorig jaar hebben we deze inkoopactie voor het eerst met hen georganiseerd. Toen deden honderden Leidenaren mee”, zegt Van Delft. “We zien dat veel mensen hun woning graag willen verduurzamen, maar niet goed weten hoe ze dat kunnen aanpakken. Met deze inkoopactie worden woningeigenaren geholpen met het aanvragen van offertes en subsidies.”

Om geïnteresseerde bewoners zoveel mogelijk te helpen stelt ‘Winst uit je woning’ op maat gemaakte adviezen en offertes samen. Zo hoeven bewoners niet zelf op zoek te gaan naar onafhankelijk advies en geen prijzen en aanbieders te vergelijken. Dat wordt helemaal uit handen genomen.

Schaalvoordeel
Inwoners komen in aanmerking voor de inkoopactie als ze eigenaar én bewoner van hun woning zijn, het om een grondgebonden woning gaat en ze geen lid zijn van een Vereniging van Eigenaren (VVE). Afhankelijk van de woning kunnen woningeigenaren zonnepanelen, isolerend glas, vloerisolatie, muurisolatie of een warmtepomp aanschaffen. Door het schaalvoordeel van gezamenlijk inkoop wordt geprofiteerd van lagere prijzen. Per maatregel wordt door Winst uit je woning een bedrijf geselecteerd.

Aanmelden
Op dinsdag 27 februari om 19.30 uur organiseren de gemeente en Winst uit je woning een online informatieavond over de inkoopactie, de duurzame maatregelen en  financieringsmogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen dan vragen stellen aan de experts van Winst uit je woning. Voor de inkoopactie kunnen inwoners zich vrijblijvend aanmelden tot en met 31 maart 2024 via www.winstuitjewoning.nl/Leiden/inkoopactie.

Isolatieoffensief
In het najaar volgt vanuit de gemeente ook nog een isolatiesubsidie voor woningeigenaren van grondgebonden woningen met een lagere WOZ-waarde. Deze actie is bedoeld voor mensen die de isolatiemaatregelen niet zelf kunnen betalen. Deze actie en de inkoopactie van Winst uit je woning komen voort uit het isolatieoffensief dat vorig jaar is gestart. Een andere actie van dat isolatieoffensief is het mobiele energiepunt dat vanaf maart zes zaterdagen op verschillende locaties in Leiden staat. Er volgt ook nog een speciaal informatieloket voor VVE’s.

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×