Igor Ouwerkerk na zijn overwinning op de 1500 meter op het NK indoor U20
Igor Ouwerkerk na zijn overwinning op de 1500 meter op het NK indoor U20. (Beeld: livestream Atletiekunie)

Succes voor Leiden Atletiek op NK junioren en NK 10 kilometer

Nadat atleten van Leiden Atletiek vorige week al negen medailles wonnen op het NK Masters, was het dit weekend weer raak. Op het NK indoor junioren U18 en U20 in Apeldoorn werden zes medailles binnengesleept en op het NK 10 kilometer op de weg ook nog eens een bronzen plak.

Het NK indoor voor junioren U20 leverde Leiden weer een Nederlands kampioen op. Igor Ouwerkerk werd kampioen op de 1500 meter. De andere medailles bij de junioren waren voor Oscar de Keijser (zilver 800m U20), Julian Boele (brons polsstokhoog U20), Thomas Verwoerdt (brons verspringen U20), Jet van der Heijden (zilver kogel U20) en Akshaay Swaminathan (brons 3000m U18).

In Schoorl op het NK 10 kilometer op de weg werd er ook door Leiden Atletiek-atleten hard gelopen. Met als opvallendste resultaten een derde plek van Veerle Bakker en een vierde plek van Noah Schutte.

Op 17 en 18 februari vindt het NK indoor voor senioren plaats in Apeldoorn. Namens Leiden Atletiek doen zeven atleten zeker mee en staan er nog twee op de reservelijst. Ook bij dit toernooi doen de Leidse atleten weer mee om de medailles.

• Veerle Bakker word derde op het NK 10 kilometer op de weg.  (Foto: Erik van Leeuwen)
    Veerle Bakker word derde op het NK 10 kilometer op de weg. (Foto: Erik van Leeuwen)
  • Geen medaillewinnaars, maar wel beiden in de finale van kogelstoten U20. Luca de Wilde (rechts) en Vince van Daalen.
  • Igor Ouwerkerk na zijn overwinning op de 1500 meter op het NK indoor U20. (Beeld: Livestream Atletiekunie)