Kasteel Duivenvoorde
Kasteel Duivenvoorde. (Foto: Cor Klein)

Toptalent tijdens de nieuwe serie Duivenvoorde Concerten in Voorschoten

Ze zijn beeldbepalend in Voorschoten: Kasteel Duivenvoorde en de Dorpskerk. En ook dit jaar zijn deze historische gebouwen weer de bijzondere podia voor een reeks concerten van topniveau. De 2024-serie bestaat in totaal uit acht concerten, waarvan twee in het kasteel en zes in de kerk.

Sinds 1978 organiseert de Stichting Duivenvoorde Concerten klassieke concerten in Voorschoten. Ton de Bruin, voorzitter van de stichting, vertelt bij Sleutelstad Cultuur dat het kasteel een bijzondere concertlocatie is. “Het heeft een enorme charme wanneer je ’s avonds het kasteel binnengaat om een uitvoering te bezoeken en de Marotzaal in het kasteel is een prachtige en intieme ruimte voor concerten. Maar de accommodatie kent ook zijn beperkingen qua ruimte en klimaatbeheersing. De laatste jaren organiseren we daarom een deel van het programma in de Dorpskerk, daar kunnen we veel meer publiek kwijt en is het er in de zomer niet zo warm als in de Marotzaal. Daarnaast is de akoestiek in de kerk geweldig.”

Openingsconcert
De concertreeks kent een grote schare vaste bezoekers, maar ook steeds meer nieuw publiek weet de uitvoeringen te vinden. De serie bestaat uit een kernprogramma van zes concerten. Daarnaast is er voor het eerst dit jaar een speciaal openingsconcert op 2 maart en vindt er, eveneens nieuw, op 1 november een slotconcert plaats.

De concertreeks staat ook in seizoen 2024 weer garant voor muziek van topniveau met musici zoals Ramon van Engelenhoven, Elise Besemer, Clément Peigné, Lars Wouters van den Oudenweijer, Anna Fedorova, Dana Zemtsov, Lidy Blijdorp, Floor le Coultre en Daria van den Bercken. Ook zullen het Apollo Ensemble, het Dianto Reed Quintet en de Academie van het Concertgebouw te horen zijn.

Zie voor het volledige programma en de koop van tickets: www.duivenvoordeconcerten.nl

Sleutelstad Cultuur: Ton de Bruin over de Duivenvoorde Concerten.

Advertentie

Cultuur Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×