(Foto: Annan Verboom)

Eerste rit nachtbus Zoetermeer-Leiden een feit

De Zoetermeerse wethouder Ingeborg ter Laak heeft zaterdag de nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden officieel in gebruik genomen bij station Leiden Centraal. De bus reed dit weekend voor de eerste keer.

Al eerder bleek dat de nachtbus tussen Leiden en Zoetermeer deze maand weer zou gaan rijden. In de nacht van vrijdag op zaterdag vertrok de bus voor de eerste rit vanaf Leiden Centraal naar Zoetermeer. Wethouder Ter Laak maakte er een feestelijk moment van door samen met een aantal Zoetermeerse raadsleden een toost uit te brengen op de nieuwe ov-verbinding die er kwam op verzoek van Zoetermeerse jongeren.

De bus rijdt elk weekend in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. Ongeveer ieder uur vertrekt de bus vanaf Leiden Centraal en vanaf Zoetermeer Centrum-West. De busverbinding doet ook Zoeterwoude en Stompwijk aan. Het traject sluit aan op nachttreinverbindingen richting Amsterdam en richting Den Haag.

Aangezien de gemeente Zoetermeer deze nachtelijke busverbinding verzorgt, is de dienstregeling (nog) niet te plannen via de app 9292. Een vervoersbewijs kost 6,50 euro per enkele reis en is via pinbetaling in de bus te verkrijgen. De OV-chipkaart en studenten OV-pas zijn in deze nachtbus niet geldig. Bij elke busrit rijdt er een beveiliger mee.

Leiden Regio Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×