(Foto: Soroptimistclub Leiden Aurora)

Sorrencinema levert 2.000 euro op voor goede doel

De achtste editie van de ‘Sorrencinema’ heeft zondag tweeduizend euro opgebracht voor het goede doel. In het Kijkhuis in Leiden genoten bijna honderd bezoekers van de Spaanse film ‘Volver’. In de pauze was er tijd voor bubbels, Spaanse hapjes, bijkletsen en snuffelen tussen de spullen op de verkooptafel. Ook konden er loten worden gekocht.

De opbrengst is bestemd voor het project PowerGirls van Kinderfonds MAMAS. Deze Nederlandse organisatie steunt de MAMAS van Zuid-Afrika: sterke, indrukwekkende vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede in hun eigen buurt. Het project PowerGirls richt zich speciaal op jonge meisjes en wil de negatieve spiraal van armoede en uitzichtloos waarin deze meisjes opgroeien, doorbreken. Jaarlijks worden circa 2.200 kwetsbare meiden via het project ondersteund.

De Sorrencinema wordt jaarlijks georganiseerd door Soroptimistclub Leiden Aurora. De Leidse club is onderdeel van Soroptimist International, een wereldwijde serviceorganisatie van meer dan 70.000 vakvrouwen die zich inzetten voor de bevordering van mensenrechten en de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×