Ze werkt samen met haar dochter in een seksshop in Leiden. (Foto: Laura Staal)

Moeder en dochter werken in seksshop: 'Geschrokken van reacties'

De luchtdrukvibrator is haast niet meer weg te denken uit de slaapkamer van de vrouw, of je nu single bent of een relatie hebt. Ondanks de stijging in populariteit van seksspeeltjes rust er toch nog een taboe op. Dat merkt Laura Staal ook. Ze is eigenaresse van meerdere webwinkels in erotiek. Ze heeft sinds kort samen met haar dochter ook een winkel in erotische artikelen in Leiden. “Maar daar hebben sommige mensen moeite mee.”

Staal werkt al jaren achter de schermen in de wereld van de seksspeeltjes. Tijdens de lancering van haar nieuwe seksshop Cupido in Leiden kreeg zij hulp van haar 23-jarige haar dochter Mirthe. Maar daar kreeg ze hele nare reacties op. “Er was zelfs iemand die haar ALS toewenste. Waarom?”

Het ging om een YouTube-video van de Telegraaf over de opening van de seksshop. “Sommige mensen vonden het heel raar dat ik met mijn dochter samen in die seksshop werk. Ze is bijna 24 en gewoon een volwassen vrouw. Ze zocht een baan en ik zocht personeel. Zij kan toch zelf een keuze maken of ze zich daar prettig bij voelt of niet?” Staal is erg geschrokken van de reacties. “Ik vind het persoonlijk niet normaal dat mensen zo reageren. Mensen zeiden ook: “Zal vast geen vader in the picture zijn. Ik vind het heel erg kortzichtig.”

Staal snapt de ophef niet. Dat het over seksspeeltjes gaat, betekent volgens haar niet dat daar een seksueel getint gesprek aan vast zit. “Ik snap niet dat mensen zo’n seksspeeltje als een soort porno zien. Voor mij is het ook een zakelijk en normaal onderwerp geworden. Ik bespreek met de klant altijd alleen maar de functies en verschillen.”

Stimulatie
Dat sommige mensen zich nog steeds ongemakkelijk voelen bij het zien van een seksspeeltje ligt volgens Staal vooral aan diegene zelf. “Ik vind het vooral belangrijk dat we mensen in hun waarde laten. Iedereen mag zelf beslissen hoe ze zich daarbij voelen.” Gelukkig is het bij de seksshop Cupido van Laura in Leiden de normaalste zaak van de wereld en wordt de openheid over het gebruik van seksspeeltjes juist geprezen. “We hebben ondanks een aantal nare reacties, ook heel veel positieve reacties gekregen.”

Luchtdrukvibrator
Wat maakt de luchtdrukvibrator nou zo speciaal? “Het kan iets wat een man niet kan”, vertelt een bezoekster in Cupido. Eigenaresse Laura Staal merkt dat de vibrator beter verkoopt dan andere soorten seksspeeltjes. “Het is gewoon een hele aangename vorm van stimulatie die snel werkt.”

De Womanizer
De doorbraak begon ooit allemaal bij de Womanizer, de eerste luchtdrukvibrator ooit. “Je had jaren lang de dildo, die trilt niet, en je had de vibrator, die trilt wel. Maar de luchtdruktechniek is vrij nieuw. En dat is voor veel vrouwen echt een gamechanger geweest”, vertelt Staal.

Met de nieuwste versie van de Womanizer kan je volgens Staal nog langer genieten. “Het verschil met een normale luchtdrukvibrator is dat je er niet alleen verschillende snelheden van de luchtdrukpulsen mee kan bepalen, maar je kan nu ook nog de diepte van de luchtdrukpulsen aanpassen. Daardoor kan je er langer mee spelen, want veel vrouwen krijgen heel snel een orgasme door een luchtdrukvibrator”, concludeert Laura.

Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×