Tijdens de Scratch Muziekdagen klinkt er iedere dag ander geluid uit de Pieterskerk. (Video: Brigit Disseldorp)

35e editie Scratch Muziekdagen van start: 'We maken er een familie-uitje van'

De Pieterskerk in Leiden staat tot en met zondag weer in het teken van de Scratch Muziekdagen. Muziekliefhebbers uit alle delen van het land komen op één dag samen om een muziekstuk in te studeren en ’s avonds uit te voeren voor publiek. Iedere dag klinkt er daardoor weer ander geluid uit de kerk.

Op de donderdag van ‘de Scratch’ wordt de Messiah van Georg Friedrich Händel in de bewerking van Wolfgang Amadeus Mozart (1789) gezongen en gespeeld. De oorspronkelijke versie uit 1741 wordt vrijdag uitgevoerd door jongeren. Zaterdag belooft het hoogtepunt van de Scratchdagen te worden en is gereserveerd voor de ‘Musical Highlights’. De vierde dag van de Scratch Muziekdagen is dit jaar gewijd aan composities van Dvořák en Brahms.

Veel deelnemers doen al jarenlang mee aan de scratchdagen, maar toch ziet de organisatie hen in aantal afnemen. De scratch-zangers zijn vaak ouderen die vanuit muziekverenigingen aansluiten. Sinds corona is dat aantal teruggelopen. De organisatie trekt alles uit de kast om mensen te enthousiasmeren om mee te blijven doen.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×