Bijdorp krijgt drie straatnamen die passen bij congregatie van de Heilige Catharina van Siena en haar geschiedenis. (Foto: Voorschotense Krant)

Zusters Dominicanessen kiezen straatnamen voor Buitenplaats Bijdorp

Voorschoten heeft samen met de zusters Dominicanessen drie namen bedacht voor de straten rond de woningen die in Buitenplaats Huize Bijdorp worden gerealiseerd. De nieuwe straatnamen verwijzen naar de congregatie en haar geschiedenis. Dat er straatnamen gekozen moesten worden, heeft te maken met de in 2021 aangekondigde herontwikkeling van de buitenplaats, waarvoor de werkzaamheden inmiddels begonnen zijn.

Burgemeester Nadine Stemerdink is blij met de gekozen namen. “Na uitgebreid overleg met zowel de zusters als met de erfpachter hebben we met elkaar een paar mooie keuzes gemaakt, die passen bij de geschiedenis van de buitenplaats én de geschiedenis van Voorschoten.”

Dominicanessenpad
Uiteindelijk is besloten de toegangsweg vanaf de Koninklijke Marinalaan ‘Catharina van Sienalaan’ te noemen, als duidelijke verwijzing naar de congregatie. Een van de zijpaden van de Catharina van Sienalaan zal ‘Dominicanessenpad’ gaan heten. Een tweede zijweg krijgt de naam ‘Farensbach hof’ toegekend, verwijzend naar de familie die voor de congregatie op de Buitenplaats woonde. De burgemeester ziet in de nieuwe straatnamen een kans om het materieel en immaterieel erfgoed van de congregatie voor Voorschoten te behouden.

Bijna 148 jaar geleden kocht de congregatie van de Heilige Catharina van Siena het stukje land bij Huize Bijdorp. Vorig jaar droegen de zusters, die ook wel bekendstaan als de Dominicanessen van Voorschoten, de buitenplaats over aan erfpachter Huize Bijdorp Voorschoten B.V. die er zorgwoningen en sociale huurwoningen gaat bouwen.

 

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×