Sem Overduin en Maura Ringelberg vertellen over de jongerenenquête. (Foto: Robbert Beurse)

Oproep: 'Jonge Leiderdorpers laat van je horen'

In Leiderdorp wordt komende week een enquête onder jongeren verspreid. Via de vragenlijst willen de, zelf ook nog jonge, raadsleden Sem Overduin (27 jaar) en Maura Ringelberg (19) de zorgen en de wensen van de jongeren in het dorp grondig inventariseren.

Wat hebben jonge Leiderdorpers allemaal te melden? Dat kunnen ze laten weten door in de enquête vragen te beantwoorden als ‘Waaraan hechten jongeren waarde? Wat zijn hun behoeften? Wat gaat er goed, maar wat kan er ook beter in hun leefomgeving?’


Sem Overduin en Maura Ringelberg over de jongerenenquête in Leiderdorp.

Jeugd
Sem Overduin weet inmiddels wel een beetje hoe de hazen lopen in de Leiderdorpse politiek. In 2022 kwam hij in de gemeenteraad en sindsdien ijvert hij voor meer betrokkenheid van politici bij jongeren en andersom. “De jeugd heeft immers de toekomst”, zo stelt hij. “Daarom is het van groot belang dat raadsleden de opvattingen van jongeren meewegen als zij politieke keuzes maken.”

Enquête
Al met al belangrijke vragen waar Sem Overduin zich graag hard voor maakt. Om een beter beeld te krijgen van wat er leeft onder de jongeren stelde hij met burgerraadslid Maura Ringelberg de enquête op. In het najaar hadden ze met enkele anderen al een inloopavond georganiseerd voor jongeren. “En nu willen we dus een volgende stap zetten”, zegt Overduin.

Een enquête is volgens het raadslid laagdrempeliger dan een inloopavond. “In Voorschoten is ook een enquête verspreid voor de jongeren in dat dorp. Dat leverde meer dan honderd reacties op. Daar hopen we in Leiderdorp natuurlijk ook op.”

Overduin en Ringelberg maken deel uit van, zoals ze het zelf noemen, ‘een leuk groepje mensen dat zich wil vastbijten in het onderwerp jongerenparticipatie’. Samen met jongerencoach Sara Lendfers en Melody Dijkstra van het Milieu Educatief Centrum (MEC) komen ze regelmatig bij elkaar. “Dan opperen we ideeën om jongeren meer te betrekken bij de besluiten die politici in het gemeentehuis nemen.”

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×