Vijf partijen ondertekenden de overeenkomst voor gratis buurtbemiddeling. (Foto: Gemeente Voorschoten)

Gratis buurtbemiddeling in Voorschoten

Conflicten tussen buren voorkomen door middel van buurtbemiddeling. Daarvoor ondertekenden Kwadraad, Woningbouwvereniging de Sleutels, Woonzorg Nederland, Rijnhart Wonen en de gemeente Voorschoten donderdag een overeenkomst. De overeenkomst geldt tot eind 2027.

De vrijwilligers van Kwadraad, een organisatie voor maatschappelijk werk, adviseren inwoners over wat ze zelf kunnen doen aan burenoverlast. Ook leggen ze uit hoe inwoners een onafhankelijke bemiddelaar kunnen inschakelen. Zo’n bemiddelaar gaat dan met beide buren in gesprek om tot goede en duidelijke afspraken te komen. In 2023 begeleidde Kwadraad op die manier al 34 trajecten.

De buurtbemiddeling is gratis beschikbaar voor alle inwoners van Voorschoten. Dat kunnen huiseigenaren zijn, huurders in de sociale sector en huurders in de particuliere sector.

“Omdat iedereen in Voorschoten prettig moet kunnen wonen, vinden wij het belangrijk dat deze dienstverlening voor alle inwoners beschikbaar is”, zegt waarnemend teamleider Openbare Orde en Veiligheid Martijn Zwebe van de gemeente Voorschoten. “Als gemeente hadden we al een overeenkomst met Kwadraad. Door de nieuwe afspraken met vijf partners zijn de woningcorporaties en de gemeente nu gezamenlijk opdrachtgever.”

Inwoners die willen weten wat buurtbemiddeling kan betekenen, lezen meer op www.kwadraad.nl. Telefonisch is Kwadraad bereikbaar via 088 900 4000.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×