De foto van het incident die Sporting Leiden online zette.

Jaar gratis fruit voor Sporting Leiden

De foto’s van het geruïneerde veld van voetbalvereniging Sporting Leiden zijn de afgelopen dagen het hele internet over gegaan en ook landelijke media pikten het bericht op van de chauffeur van de Albert Heijn bezorgdienst die daar dinsdag een nogal onbeholpen poging deed om zijn bestelbus te keren. Het resultaat: een kapot voetbalveld.

Inmiddels zijn de supermarktketen en de vereniging rond de tafel gaan zitten en zijn ze ‘er prima uitgekomen’, vertelt voorzitter van de voetbalvereniging Wim Pikaar aan Omroep West.
Zo kreeg de club een ingelijst shirt van Albert Heijn, een bos bloemen én wordt er een jaar lang vers fruit bezorgd voor de jeugdteams. “Ze hebben hun excuses aangeboden en vonden het heel vervelend”, vertelt Pikaar. “Ze vroegen ons waar ze ons nog meer mee van dienst kunnen zijn, dus daar gaan we nog over nadenken.”

Pikaar vindt het een prima oplossing, maar het was niet per se het doel van hun post op sociale media. Hij had dan ook nooit verwacht dat het zo groots zou worden opgepakt. “We wilden alleen laten zien dat er net als iemand soms door een gevel rijdt, dat ook op het voetbalveld kan gebeuren.”

Een vertegenwoordiger van Albert Heijn is persoonlijk langsgegaan bij Sporting Leiden om excuses aan te bieden, vertelt een woordvoerder van de grootgrutter. “En Albert Heijn zal ervoor zorgen dat het goedkomt met het herstel van het voetbalveld.”

De schade-expert neemt nog contact op met de vereniging om de schade te herstellen, dat gebeurt in overleg met de gemeente, legt voorzitter Pikaar uit. “Netjes dat Albert Heijn het zo oplost.”

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×