Esmee van Marwijk leidt haar teamgenoten naar een 4-3 overwinning op Westa. (Foto's: Gerry van Bakel)

Scylla-vrouwen winnen thuis van Limburgs Westa

De tweede competitiewedstrijd leverde tafeltennisvereniging Scylla een mooie overwinning op in hun eigen thuishal. Vorige week verloren de vrouwen nipt van hun naaste concurrent SKF, vandaag zetten ze dezelfde eindcijfers op het bord, maar nu in Leids voordeel tegen Westa. Het werd 4-3.

De ploeg uit Limburg was in hun sterkste opstelling naar Leiden gekomen en dat betekende dat Sara Devos meespeelde.  De Belgische speelster won telkens als zij aan de tafel stond, zowel in de enkelspellen als de dubbelpartij, maar het team van Scylla wist de andere speelsters wel te verschalken. En nadat alle enkelpartijen waren gespeeld stond het 4-2.

https://soundcloud.com/sleutelstad/2024-02-18-esmee-van-marijk-en-joost-van-santen-over-winst-op-westa?si=99f9acce35bb4bdea9ce4e470d34ee21&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Sleutelstad Sport-verslaggever Gerry van Bakel in gesprek met Esmee van Marwijk en coach Joost van Santen over de winst op Westa.

De ploeg van coach Joost van Santen had graag de laatste wedstrijd ook gewonnen, want alle punten tellen in de tafeltenniscompetitie. Maar Devos is een maatje te groot. Zij won zowel van Marie Depuydt als Chen Chen Fang met 3-0. Esmee van Marwijk won ook haar beide enkelpartijen, maar zij kwam niet in actie tegen Devos. In de afsluitende dubbel versloegen de bezoeksters het Leidse team met duidelijke cijfers 0-3.

Ziek
Van Marwijk was begin vorige week ziek geweest en was blij dat ze kon spelen en haar beide partijen won. In de dubbel met Chen Chen kwam ze tekort. Ze wilde haar ziekte niet als excuus aanvoeren. “Vorig weekend speelden Fang en ik wel goed samen, nu was het minder.”

Scylla staat nu derde in de ranglijst. “Maar dat zegt nog niet zoveel”, zegt coach Van Santen, “de voorjaarscompetitie is net begonnen.” Volgende week zondag speelt Scyla weer thuis, dan tegen Dozy Den Helder. “We gaan altijd voor de winst”, zegt Van Santen, “puntjes sprokkelen klinkt zo armoedig. Maar veel hangt af van de opstelling van Den Helder. Vandaag liep het goed.”

Daarna volgen nog wedstrijden tegen hekkensluiter Hilversum en de andere titelfavoriet VTV. Vervolgens gaat de competitie de tweede fase in.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×