Foto: SOEK

Kringloopwinkel SOEK dicht bij nieuwe huisvesting

De Oegstgeester kringloopwinkel SOEK heeft een nieuw onderkomen op het oog. Al eerder bleek dat een nieuwe locatie in zicht was, en nu is ook bekend geworden waar de kringloopwinkel zich vanaf deze zomer waarschijnlijk kan gaan vestigen. De organisatie heeft haar oog laten vallen op het voormalig tuincentrum Van Nieuwland Tuinen aan de Haarlemmerstraatweg, bevestigt voorzitter Maria Smits na eerdere berichtgeving in de Oegstgeester Courant. Het gaat wel opnieuw om een tijdelijk onderkomen voor de kringloopwinkel. “Maar we zijn al plannen aan het maken voor de langere termijn”, zegt Smits.


SOEK voorzitter Maria Smits over SOEK en de nieuwe plek.

Kringloopwinkel SOEK werd in 2014 opgericht en heeft geen winstoogmerk. Vanaf de oprichting is de winkel in gebouwen met een tijdelijk karakter gevestigd. Oorspronkelijk in een gebouw naast het gemeentehuis, en vanaf 2018 in een voormalig kinderdagverblijf naast de oude Julianaschool. Nu het gebouw van de Julianaschool uitgebreid gaat worden voor de nieuwbouw van de Leo Kannerschool, moet het huidige onderkomen van de SOEK wijken. De kringloopwinkel moet in juni uit het huidige pand vertrokken zijn. Als alles goed gaat kan de winkel vlak daarna op de nieuwe locatie openen. Hier zou de SOEK dan vier tot vijf jaar kunnen blijven.

De tweedehandswinkel was al geruime tijd naar een nieuw gebouw op zoek, en een petitie en een tocht naar het gemeentehuis moesten de gemeente overtuigen om te helpen bij de zoektocht. “We zijn uiteindelijk heel goed geholpen door de wethouders”, zegt voorzitter Smits. “Nu is het alleen nog aan de gemeenteraad om alles goed te keuren.” De kans van slagen schat Smits op meer dan vijftig procent. En dat is mooi, aldus Smits. “Want als het niet lukt is het einde verhaal voor de SOEK. En dat zou heel erg jammer zijn.”

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×