Als de plannen doorgaan, komt het duurzaamheidsplein op de plek van de huidige gemeentewerf aan de Kenauweg. (Foto: Google Maps)

Gemeente in gesprek met Stevenshof over tweede milieustraat

De gemeente Leiden gaat snel in gesprek met vertegenwoordigers van bedrijven en bewoners in de Stevenshof over de plannen om aan de Kenauweg een ‘duurzaamheidsplein’ te realiseren. De Wijkraad Stevenshof, Ondernemersvereniging Stevenshof, Winkeliersvereniging Stevensbloem en Dierentehuis Stevenshage trokken eerder deze maand aan de bel in een brief aan de gemeente.

Ze horen al geruime tijd via de media dat zo’n tweede milieustraat in hun wijk komt, maar officieel weten ze nog van niets. De wijkorganisaties maken zich zorgen over de participatie en dringen aan op meer informatie. Die komt er nu dus.

Wethouder Yvonne van Delft legt uit dat de participatie in dit stadium van de planvorming normaal gesproken nog niet aan de orde is. Die volgt later. Door de onrust die nu is ontstaan, gaat de gemeente alsnog nu al met de wijk in gesprek.

De briefschrijvers willen graag meepraten over de locatie van het geplande duurzaamheidsplein. Ze zijn niet enthousiast over de plek die de gemeente nu op het oog heeft. Dat is de bestaande gemeentewerf naast het dierenasiel. “We maken ons zorgen over de bereikbaarheid, vitaliteit en veiligheid van de bewoners en ondernemers in de Stevenshof”, zo staat in de brief.

Qua bereikbaarheid denkt wethouder Van Delft dat dat erg mee gaat vallen. Op bedrijventerrein De Waard waren bij de Milieustraat tot een jaar geleden wel vaak lange files, waardoor opstoppingen ontstonden, maar sinds daar alleen nog op afspraak wordt gewerkt, zijn de rijen verdwenen. Die werkwijze zal ook bij het duurzaamheidsplein worden doorgevoerd. Mocht het er al komen. “We willen dat inderdaad wel graag, maar een besluit is nog niet genomen”, benadrukt Van Delft.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×