(Foto's: Regio15)

Weer gaslucht in Steenstraat; bioscoop ontruimd

Er is nog steeds een probleem met het gasleidingnet in de Steenstraat. Maandagmorgen werd de straat al enige tijd afgesloten toen meerdere mensen een gaslucht roken en de brandweer waarschuwden. Die verrichtte metingen en vond een klein gaslek in een woning. Ook bij bioscoop Lido werd toen gemeten, maar daar werden toen geen verhoogde waardes gevonden.

In de loop van de middag kwamen nog een paar keer meldingen binnen en ging de brandweer op onderzoek uit. ’s Avonds was het weer raak. Rond 20.20 uur werd weer een gaslucht waargenomen bij de bioscoop. “Die is ontruimd en blijft de rest van de avond sowieso dicht”, meldt de veiligheidsregio Hollands-Midden.

De brandweer roept het publiek op om niet naar de Steenstraat te komen en de brandweer alle ruimte te geven om te meten. Bewoners moeten binnen blijven. De Steenstraat is net als vanmorgen afgesloten voor het verkeer. Uiteindelijk vertrokken de hulpdiensten rond 1.30 uur ’s nachts. Er is geen gas gevonden, wel een vreemde lucht uit het riool.

Rond 22.15 uur werd GRIP 1 afgekondigd. Dat gebeurt als er bij de bestrijding van een incident meerdere disciplines betrokken zijn en is er op de plaats van het incident structurele coördinatie tussen de hulpverleningsdiensten nodig.

GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure.

112 Sleutelstad Leiden Stankoverlast Steenstraat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×