Monsters uit riool Steenstraat onderzocht bij RIVM

De aanhoudende stankoverlast in de Steenstraat in Leiden is opgelost. Vanmorgen rond 5.30 uur was de brandweer klaar met het leegpompen van het riool in de straat en was de stank grotendeels verdwenen. Ook werden nauwelijks nog vreemde stoffen gemeten. Bewoners van de Steenstraat en de Stationsweg zijn door de gemeente geïnformeerd met een bewonersbrief.

Maandagavond kwam voor de derde keer sinds die ochtend een melding binnen over geuroverlast in de Steenstraat. Dat was aanleiding voor de brandweer om opnieuw te onderzoeken wat er aan de hand was. “Eerst zijn er metingen verricht, daarna zijn monsters genomen. Uit de metingen werd duidelijk dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid”, meldt een woordvoerder van de gemeente Leiden desgevraagd aan Sleutelstad.

Op de plek waar de hoogste waarden werden gemeten, is het riool door de brandweer afgesloten en leeggepompt. In totaal is de brandweer vannacht zo’n acht uur zoet geweest met de stankoverlast. De genomen monsters zijn opgestuurd naar het RIVM voor nader onderzoek. De uitkomsten daarvan worden meegenomen in het nadere onderzoek naar de oorzaak van de geuroverlast.

Bioscoop Lido kan vandaag gewoon weer open. Die werd maandagavond uit voorzorg ontruimd en bleef de rest van de avond dicht. “Het ging in elk geval niet om gas, dus we kunnen gelukkig weer open”, zegt bioscoop-directeur Govert de Kok.

Leiden Maatschappij Stankoverlast Steenstraat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×