v.l.n.r. Yeani, Jorn, Riff, Nolan, Loek en Bob. (Foto: Sleutelstad)

Kampioenschap voor jonge zwemmers in Leiden: 'Iedereen heeft kans'

De beste jonge zwemmers uit heel Nederland komen zaterdag 24 en zondag 25 februari naar zwembad De Vliet voor de Speedo Jaargangwedstrijden. Minioren in de leeftijd van 9 tot 12 jaar zwemmen hun Nederlands kampioenschap. De zwemmers van ZVL-1886 zwemmen een thuiswedstrijd. “We hebben het gezellig met elkaar.”

Namens ZVL-1886 komen onder meer Yeani, Jorn, Riff, Nolan, Loek en Bob in actie. Riff heeft al eerder meegedaan en doet nu alle disciplines. “Ik zwem de honderd meter rugslag, de vijftig vlinderslag, de honderd wisselslag”, somt hij op. “Eigenlijk alles wat er bestaat.”

Sleutelstad Sport-presentator Cor van der Velden in gesprek met Yeani, Jorn, Riff, Nolan, Loek en Bob van ZVL-1886.

Nolan doet ‘slechts’ de honderd meter rugslag en de vijftig meter vlinderslag. Op de vraag of dat niet de moeilijkste twee slagen zijn, antwoordt hij resoluut: “Moeilijk? Nee, dat is het niet.”

Bob doet voor het eerst mee met de Jaargangwedstrijden. “Ik zwem alleen de honderd meter schoolslag. Ik vind het wel spannend, maar ik heb er ook heel veel zin in, want ik ben daar met heel veel vrienden.” En met zijn broer Loek, die vrijwel alle disciplines zwemt. “Alleen de tweehonderd meters doe ik niet.”

Ook bij Riff zit het zwemmen in de familie. “Mijn broer zwemt, mijn moeder zwom en zelfs mijn overgrootmoeder heeft vroeger gezwommen.” Toch is dat niet de enige reden waarom hij voor de sport gekozen heeft. “Ik vind het leuk dat je zoveel verschillende dingen kan doen. Als je een keer geen zin hebt in de schoolslag, zeg je tegen de trainer dat je nu wat anders wilt doen.”

De wedstrijden beginnen zaterdag- en zondagmiddag om 14.15 uur. “Iedereen mag komen kijken”, zegt Yeani enthousiast. Loek en Bob hebben hun hele familie uitgenodigd. “Hopelijk komen ze kijken.” En of ze medailles gaat winnen? Jorn laat het wijselijk in het midden: “Iedereen heeft kans.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×