(Foto: Pixabay)

Natuurspeeltuin de Dwarstuin organiseert Paaseierenzoektocht

Natuurspeeltuin de Dwarstuin in Leiderdorp organiseert op Tweede Paasdag voor het derde jaar op rij een paaseierenzoektocht voor kinderen van 2 tot 8 jaar oud. Per kind worden er vijf eieren verstopt, waaronder vier speciale eieren. Zodra er daar één van gevonden wordt, kan deze worden ingewisseld voor een wat groter cadeautje in de vorm van chocola.

De gekste plek waar ooit een ei is verstopt? “Ooit hebben wij een ei op een boomstam in de sloot verstopt. Dat liep ook niet helemaal goed af, er viel een kindje in het water. Uiteindelijk was dat gelukkig wel goed gekomen”, vertelt bestuurslid Janneke Olsthoorn van de natuurspeeltuin. Andere verstopplekken blijven geheim.

De speurtocht is niet alleen leuk voor jong, maar ook voor oud. “Het eerste jaar hadden we een opa die twintig eieren had gevonden, maar die gaan we dan wel weer samen terug verstoppen”, zegt Olsthoorn lachend.

Aanmelden kan door te mailen naar natuurspeeltuindedwarstuin@gmail.com en het aantal kinderen, hun namen en leeftijden te vermelden. Dit kan tot en met woensdag 13 maart. De aanwezigheid van minimaal één ouder of verzorger is verplicht. Je kunt zelf een mandje meenemen om de eieren in te stoppen of er ter plaatse eentje knutselen. De speurtocht begint om 10.00 uur, er wordt vanaf 9.45 uur verzameld.


Esther Honsbeek en Janneke Olsthoorn over paaseieren zoeken in de Dwarstuin.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×