Energiefixers 2024
Vrijwilligers van Energiefixers071. (Foto: Energiefixers071)

Energiefixers071 'fixt' sociale huurwoningen in Leiden ZuidWest

Energiefixers071 is in samenwerking met BuZz al sinds 8 februari bezig met hun derde klusronde. Het doel: honderd huurders van sociale huurwoningen van Ons Doel en Portaal helpen om jaarlijks tot wel vijfhonderd euro te besparen op hun energierekening. In februari zijn tot nu toe al 31 huishoudens geholpen met gratis energiebesparende maatregelen en tips over energiebesparing.

Vorig jaar gingen de Energiefixers071 al aan de slag door huis aan huis langs zo’n tweehonderd huizen van woningcorporatie Ons Doel te gaan met rollen radiatorfolie, ledlampen en waterbesparende douchekoppen en te vragen of de bewoners hun huurwoning duurzamer wilden maken. Inmiddels is er een team van meer dan twintig vrijwilligers aan te slag.

Deelnemen aan dit energieproject is voor de bewoners helemaal gratis en wordt financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Leiden en Fonds1818. De samenwerkingspartners in deze derde klusronde zijn BuZz en Incluzio.

Aanmelden
Bewoners van sociale huurwoningen van Ons Doel of Portaal in Leiden Zuidwest kunnen zich aanmelden voor een klusbezoek op een zaterdag in maart via www.energiefixers071.nl of bellen/Whatsappen naar 06-40228067.

Vrijwilligers
Energiefixers071 zoekt ook nog vrijwilligers voor de komende zaterdagen in maart, daarvoor kun je je hier aanmelden of mailen naar info@energiefixers071.nl. Bellen en Whatsappen kan ook.

 

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×