Enchiladas met kidneybonen. (Foto: Emy Leidelmeijer)

Koken zonder Dieren: Enchiladas met kidneybonen

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Sleutelstad-redacteur Emy Leidelmeijer.

“Hoewel er tegenwoordig veel vleesvervangers zijn, kan ik het soms toch moeilijk vinden om aan genoeg voedingstoffen zoals ijzer te komen. Gelukkig zijn daar de kidneybonen! Deze peulvrucht is makkelijk te bereiden en is ook nog eens goed voor de portemonnee. Een van mijn lievelingsgerechten is dan ook enchiladas met kidneybonen. Lekker, gezond en ziet er ook nog eens leuk uit.”

Ingrediënten voor 2 personen
Tortilla wraps
Gezeefde tomatensaus
Mexicaanse kruidenmix
rode ui
Drie tenen knoflook
Paprika
Champignons
Kidneybonen
Mais
Jalapeños
Geraspte cheddar kaas en jonge kaas

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een scheutje olijfolie in een hapjespan. Versnipper de ui en de knoflook en bak dit tot het goudbruin is. Voeg de Mexicaanse kruidenmix toe en laat het kort meebakken. Snijd ondertussen de paprika en champignons in kleine stukjes. Laat de kidneybonen en mais ondertussen goed uitlekken. Doe de groentes in de pan.

Wanneer paprika en champignons goed gebakken zijn, voeg je de mais en kidneybonen toe. Doe de helft van de tomatensaus in de pan. Strijk vervolgens een beetje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel het geheel over de wraps en rol ze op. Strijk tot slot de overige tomatensaus over de wraps en besprenkel de bovenkant met kaas en jalapeños. Doe alles 10 minuten in de oven op 180 graden.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×