Het eerste stadsgesprek over racisme trok vorig jaar heel wat belangstelling. (Foto: Gemeente Leiden)

Tweede stadsgesprek tegen racisme

Op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie houdt de gemeente Leiden het stadsgesprek ‘Leiden, samen tegen racisme!’ Het is de tweede keer dat zo’n gesprek wordt georganiseerd. Na een geslaagde eerste editie, vorig jaar in Scheltema Leiden, is dit keer Het Gebouw aan het Arubapad in Leiden Noord als locatie gekozen.

In Leiden werkt de gemeente samen met inwoners en partners aan een plan tegen racisme en discriminatie. Op zes verschillende thema’s worden acties geformuleerd. Die thema’s zijn  verbinding tussen mensen, politie en handhaving, onderwijs, arbeidsmarkt, meldpunt en de interne organisatie van de gemeente. Op 21 maart wordt bij elk thema toegelicht wat er in het afgelopen jaar al is gerealiseerd en wat de nieuwe plannen zijn. Dit gebeurt via een informatiemarkt die rond het stadsgesprek wordt gehouden.

Bij dat stadsgesprek is overigens iedereen welkom. “Racisme en discriminatie moet stoppen. Dat kunnen we alleen samen. Daarom blijven we het gesprek hierover met elkaar voeren”, aldus de gemeente in de uitnodiging. Ook in Leiden komen racisme, seksisme, lhbtiq+-discriminatie en andere vormen van discriminatie voor. De stadsenquête van 2023 laat zien dat inwoners van Leiden discriminatie met name ervaren op straat (51 procent) en op het werk of stage (33 procent). Twee derde van de inwoners van Leiden denkt dat discriminatie op basis van afkomst of huidskleur soms of zelfs vaak voorkomt in Leiden.

Het stadsgesprek begint op 21 maart om 19.00 uur. Meer over het programma staat op www.leiden.nl/tegenracisme. Daar kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×