Reanimatiepop. (Foto: Pixabay)

Gratis reanimatieles voor Leidenaren tijdens 'Hart voor de Stad'

De Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) organiseert op zondag 17 maart 2024 een gratis reanimatiedag. Samen met zeven grote studentenverenigingen (Minerva, Augustinus, SSR, Catena, Quintus, Njord en Asopos de Vliet) en Taskforce QRS Leiden wordt ‘Hart voor de Stad’ georganiseerd. In vier uur kan iedere Leidenaar kosteloos leren reanimeren.

Per dag krijgen gemiddeld 35 mensen een hartstilstand. Een ambulance is vaak pas na vijftien minuten bij het slachtoffer, terwijl al na zes minuten onherstelbare hersenschade kan optreden. “Hoe meer Leidse bewoners kunnen reanimeren, hoe veiliger onze stad zal zijn in de toekomst. Bovendien is het leren reanimeren helemaal niet zo ingewikkeld”, vertelt PKvV bestuurslid Bauke Drenth.

Verbinden
Naast het redden van levens heeft ‘Hart voor de Stad’ nog een doel. De cursus wordt vanuit het Strategisch Partnerschap Student&Stad georganiseerd. “We zien het ook als een kans om stadsbewoners en studenten met elkaar te verbinden. We hopen dan ook dat iedere Leidenaar zich aangesproken voelt en ook niet-studenten zich aanmelden”, zegt Drenth.

Certificaat
De reanimatiecursussen worden gegeven in twee rondes: van 9.00 uur tot 13.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ze worden gegeven bij LSV Minerva aan de Breestraat 50 in Leiden. De cursus volgt de officiële richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Deelnemers ontvangen na afloop een NRR-erkend certificaat.

Vooraf aanmelden kan via de website van de PKvV.


PKvV Assessor Politiek Bauke Drenth over Hart voor de Stad.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×