Turnfoto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

GJT Meerburg Zoeterwoude bestaat 100 jaar

Gymnastiek-, Jazz- en Turnvereniging Meerburg Zoeterwoude bestaat 100 jaar. Dit gaat ze feestelijk vieren op zaterdag 9 maart 2024. Overdag zijn er verschillende activiteiten gepland waarbij iedereen welkom is. Het avondprogramma van het feest is bedoeld voor de leden en ere-leden van de vereniging.

“Honderd jaar dat is wel even wat. Daar moet je bij stilstaan”, zegt Leonie Coene die het lustrumfeest organiseert. De Rooms-katholiek jeugdbeweging Orde en Tucht, werd in 1924 opgericht. Na vier jaar veranderde de naam in Sportvereniging Meerburg. “Toen nog samen met de voetbalvereniging. Jaren later werden het twee aparte sportclubs: RKVV Meerburg en GJT Meerburg. Beiden bestaan nog steeds”, weet Coene.

Families
De gymvereniging heeft bewust gekozen voor een ‘open’ deel van de viering. “Er zijn in die honderd jaar zoveel mensen lid geweest. Hele generaties hebben bij ons gesport. We hopen dat die families langskomen om het feest met ons mee te vieren.”

Dans
Om 13.00 uur wordt de dag geopend door burgemeester Fred van Trigt. “Ook zal het bestuur en vertegenwoordigers van de ‘bond’ de KNGU aanwezig zijn”, belooft Coene. Daarna volgt een dans waaraan alle leden van de vereniging meedoen. “Die dans laat de verbondenheid van iedereen binnen de vereniging zien”, zegt Coene. Daarna is er onder het genot van een taartje en wat te drinken vooral voor de jongste inwoners van Zoeterwoude van alles te beleven. “We hebben onder andere een ballonclown, een springkussens, photoboot en binnen in de zaal is een gymparcours uitgezet.”

Ook de oudere leden worden niet vergeten. Een uitgebreide slideshow toont de geschiedenis van de vereniging in beelden. “We laten zien hoe onze vereniging in honderd jaar veranderd is. De oudste foto’s zijn van 1928”, vertelt de organisator enthousiast.

Het middagprogramma is van 13.00 uur tot 17.00 uur. De festiviteiten zijn gepland in De Eendenkooi aan het Kooikersplein 1 in Zoeterewoude-Rijndijk. Voor leden staan er ’s avonds op dezelfde lokatie een barbecue, disco en een pubquiz gepland. Zij moeten zich vooraf aanmelden om mee te kunnen doen.


Leonie Coene vertelt over de viering van 100 jaar Meerburg.

Maatschappij Sport Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×