(Afbeelding: Peel Slowly and See)

Muziekfestival Peel Slowly and See 2024 groter dan ooit

Twee avonden, zes locaties, tien podia en ongeveer dertig optredens, daarmee is de 2024-editie van muziekfestival Peel Slowly and See groter dan ooit. Francis de Souza en Marcel van Schooten, organisatoren en programmeurs van het festival, vertellen bij Sleutelstad Cultuur dat Peel Slowly and See dit jaar van een muziekfestival op één dag is uitgegroeid naar een volwaardig tweedaags evenement.

Op vrijdagavond 1 maart is de Middelstegracht de festivallocatie, met podia bij Roem, de Resistor in de Vrijplaats en de Qbus in het Muziekhuis. De Marksteeg, met Scheltema, Nobel en Marktsteeg 10, is op zaterdagavond 2 maart the place to be.

Programmeurs
Wat ooit begon als een kleinschalig initiatief van medewerkers en vrienden van Music Store Velvet aan de Nieuwe Rijn, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste muziekfestivals in de Leidse regio. Peel Slowly and See wordt georganiseerd door een collectief van lokale programmeurs en organisatoren, waardoor het festival zich onderscheidt met een breed spectrum van genres en muziekstijlen.
De Souza en Van Schooten zeggen weinig moeite te hebben met het contracteren van interessante artiesten. “We zijn inmiddels al een flink aantal jaren actief, dus voor veel artiesten zijn we geen onbekend festival. En we hebben een goede naam waardoor veel bands graag naar Leiden komen.”

Headliner
De line up bevat artiesten vanuit alle hoeken van de wereld. Van Mouvman Alé, een band afkomstig van het verre eiland Reunion, tot dj. flugvél og geimskip, geen ‘DJ’ maar een alias van de IJslandse muzikante Steinunn Hardardottir. Maar ook meer bekende namen sieren het affiche, zoals Bart Wirtz met de band Eminent Sessions, de Amerikaanse multi-instrumentalist Peter Broderick en – de headliner van het festival – de formatie The Ex.

Het volledige overzicht van alle acts is te vinden op www.peelslowlyandsee.nl.


Francis de Souza en Marcel van Schooten over Peel Slowly and See.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×