(Foto: Louis Smit)

Opknapbeurt Bos van Bosman begint

Twee jaar lang mochten bewoners meedenken over de opknapbeurt van het Bos van Bosman en nu gaat de gemeente maandag daadwerkelijk aan de slag met de werkzaamheden.

Die gaan verder dan het reguliere onderhoud van de Leidse parken. Eens in de 25 jaar krijgt elk park een grote beurt. In het geval van het Bos van Bosman is die iets naar voren gehaald, vanwege de aanleg van Nieuweroord. Daarbij verdween de oude zusterflat van destijds het AZL om plaats te maken voor luxe appartementen in het bospark. Ook werd het oorspronkelijke landhuis Nieuweroord teruggebouwd aan de hand van de originele tekeningen.

Bij de opknapbeurt worden twee ogenschijnlijk tegengestelde doelen nagestreefd. De gemeente wil zowel de biodiversiteit als de toegankelijkheid versterken. Daar is dan ook niet iedereen blij mee. Een deel van de omwonenden wil dat het bos vooral zoveel mogelijk met rust wordt gelaten en ziet al helemaal niets in extra wandelpaden.

Het werk begint nu in het gebied langs de Blauwe Vogelweg. Daar is dit jaar extra aandacht voor groenonderhoud. Later dit voorjaar krijgen ook de paden een opknapbeurt. In de volgende jaren komen andere delen van het park extra aan bod. Om de rust in het park zo veel mogelijk te behouden worden de werkzaamheden namelijk verspreid over verschillende jaren uitgevoerd.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Bos van Bosman


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×