De woonboot ligt al maanden tegenover het Ankerpark te wachten. (Foto: Chris de Waard)

Zijlpoortsbrug drie dagen open voor doorlaten woonboot

De Zijlpoortsbrug wordt komende week uit zijn scharnieren gehesen. Dat is nodig om een woonboot door te laten die net niet door de gewone brugopening past. Het brugdek wordt tijdelijk verwijderd, waardoor net voldoende ruimte ontstaat.

De woonboot werd buiten de stad gebouwd en ligt sinds afgelopen zomer langs de Zijlsingel. De oorzaak liet eigenaar Jeroen Zijl in november al eens optekenen in het Leidsch Dagblad. De maten van de bruggen waren allemaal opgemeten en ook de Zijlpoortsbrug leek breed genoeg. Omdat het brugdek bij opening echter niet helemaal een hoek van negentig graden bereikt, past het net niet. Door het brugdek te verwijderen lukt het wel.

“Om het bewegende deel van de Zijlpoortsbrug te kunnen verwijderen, moet onder andere de aansturing en het bewegingswerk gedemonteerd worden”, schrijft de gemeente in een brief aan omwonenden. “Na de doorvaart van de woonboot wordt het brugdek weer teruggeplaatst, wordt alles weer gemonteerd en is de brug weer bereikbaar.”

De werkzaamheden beginnen woensdag en duren naar verwachting tot en met vrijdag 1 maart. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor al het verkeer. Dat wordt omgeleid via de Herensingel en de Herenpoortsbrug bij de Oude Herengracht.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×